Koliko košta roh bau izvedba ili grubi radovi?
Koliko košta izgradnja ključ u ruke?
Što je to troškovnik?
Da li naplaćujete izradu troškovnika?
Da li naplaćujete izradu ponude?
Da li naplaćujete izlazak na teren?
Da li radite na terenu, izvan Zagreba?
Možete nam dati barem okvirno cijenu izgradnje?
Nama ne treba troškovnik, trebamo samo ponudu, možemo li dobiti?
Da mi treba građevinska dozvola, ja samo trebam nadograditi sobu na postojeću kuću?

Koliko košta roh bau izvedba ili grubi radovi?

Ovo je valjda najčešće pitanje na koje je najteže dati odgovor. No pokušajmo, gradnja za “roh bau ” izvedbu se kreće od 70-80 eura/m2 bruto površine samo za rad bez materijala, a rad+materijal iznosi 170-240 eura. U tu cijenu ulaze zidarski i betonski radovi konstrukcije, dimnjak,pregradni zidovi,krov i temelji. Bruto površina je ukupna površina objekta uključujući i debljinu vanjskih zidova. Ponudu je najbolje dati na osnovu troškovnika, no i ove cijene će vam pomoći. Također upotrijebite i naš kalkulator za roh bau.

Koliko košta izgradnja ključ u ruke?

Drugo najčešće pitanje. No opet pokušajmo, gradnja je kompleksan pojam kao što znate, također želje pojedinaca su također vrlo različite, no tokom godina smo došli do prosječne cijene izgradnje “ključ u ruke” i kreće se od 600-1000 eura/m2 bruto površine s materijalom. U tu cijenu spadaju svi radovi osim zemljišta,priključaka na struju ,vodu,plin. Također u cijenu nisu uključeni građevinska dozvola i nadzor nad gradnjom.

Ako želite najpovoljnije proći, tada nas angažirajte za izgradnju “grubih radova” (roh-bau) a, uređenje ugovarajte sami. Naravno da ovo ne vrijedi za ljude koji žive van Hrvatske, za njih možemo organizirati sve do useljenja.

Što je to troškovnik?

Troškovnik je dokument koji izrađuje projektant, inženjer na gradilištu ili ponuđač, koji govori koju vrstu materijala i u kojoj količini treba upotrijebiti za pojedinu stavku. Stavka troškovnika je uglavnom vrlo opsežna i sadrži vrstu materijala, način ugradnje(ako treba), količinu materijala. Također stavke su raspoređene u grupe radova slične po vrsti, npr. Zemljani radovi ili zidarski radovi i sl. Troškovnik je uglavnom sastavni dio projektne dokumentacije, no vrlo često dobivamo projekte bez troškovnika što znatno otežava izradu ponude.Često puta investitori zamjenjuju troškovnik i izradu ponude, to nije isto, ponuda se daje prema troškovniku. Primjer troškovnika pogledajte.

Da li naplaćujete izradu troškovnika?

Da, ako dobijemo nacrte bez troškovnika, izradu troškovnika naplaćujemo ovisno o složenosti nacrta . Cijena se kreće 1.500-3.000 kn. U slučaju dogovora za posao taj iznos vraćamo na prvoj privremenoj situaciji ili odbijamo od uplate avansa. Troškovnik koji mi napravimo sadrži osim pisanog djela i skice napravljene u CAD-u kako bi što bolje razumjeli sve navedeno. Takav troškovnik vam tada služi za skupljanje ponuda, tako ćete od različitih ponuđača dobiti ponude i moći ćete usporediti pojedine ponude po stavkama.

Da li naplaćujete izradu ponude?

Da, izradu ponude naplaćujemo.
Često dobivamo upite i šaljete nam nacrte da na osnovu poslanog napravimo ponudu.
U 2016 godini ispunili smo 623  ponude, a rezultat je potpuno porazan za nas.

Na 85 % ispunjenih ponuda nismo dobili niti HVALA.
60 % ponuda nije rezultiralo dogovorom za posao.
Na ovaj način želimo izbjeći upite iza kojih ne stoji stvarna volja za ugovaranjem posla.

U izradu ponude, mora se uložiti veliki trud, uzeti sve u obzir od materijala do rada i ostalih faktora koje prate jedno gradilište.

Zato smo uveli sistem simboličnog plaćanja 100 kn+PDV za ponudu, iz jednostavnog razloga, ako gradite kuću ili adaptirate stan, tada ovo plaćanje predstavlja samo vašu stvarnu spremnost za određeni posao.
Ovaj iznos vam se vraća, ako ugovorimo posao.

E..da, i još nešto, ponuda nije troškovnik. Ponuda se daje na osnovu troškovnika. Pogledajte odgovore prije.

Da li naplaćujete izlazak na teren?

Da, naplaćujemo . Cijena iznosi 250 kn+PDV

Da li radite na terenu, izvan Zagreba?

Da, radimo i izvan Zagreba. Dosta naših objekata je izgrađeno izvan Zagreba, preporučamo da pogledate sve naše izgrađene objekte, na žalost dosta naših objekata nismo slikali i nisu u referencama.

Jedan dan morati ćemo uzeti foto aparat i pofotkati sve naše objekte, stvarno su naš ponos

Možete nam dati barem okvirno cijenu izgradnje?

Ne. Ne dajemo okvirne ili informativne ponude. Svoj posao shvaćamo vrlo ozbiljno, te kako bi izbjegli kasnije nesuglasice tipa ” pa rekli ste da to košta toliko i toliko”.

Ponuda se daje na osnovi troškovnika, nacrta i ostale dokumentacije. Za pomoć oko procjena zato su tu naši kalkulatori.

Nama ne treba troškovnik, trebamo samo ponudu, možemo li dobiti?

Ponuda se daje na osnovu troškovnika. Znači moramo izići na teren i popisati sve Vaše potrebe, nacrtati prostor i tek onda sjesti za kompjutor i sve to napisati.

Da mi treba građevinska dozvola, ja samo trebam nadograditi sobu na postojeću kuću?

Da. Treba Vam dozvola. Za svaku dogradnju je potrebno ishoditi  građevinsku dozvolu. Jedino u slučaju rekonstrukcije krovišta i dizanja nadozida cca 60 cm i sl. , potrebno je napraviti samo  projektnu dokumentaciju. Naravno, ovo svakako treba provjeriti u područnom uredu za graditeljstvo.

Tražite pomoć mailom ili preko mobitela

Ne ustručavajte se postavljati nam pitanja, rado ćemo vam odgovoriti, Prije postavljanja pitanja, molimo vas pročitajte već dane odgovore.

Iskoristite naš kalkulator

Osmislili smo kalkulator kako bi vam što lakše predočili cijenu vaše gradnje

Odgovore za adaptaciju stana potražite na našem portalu

Sve vezano uz adaptacije stana možete pronaći na našem portalu www.adaptacija-stana.net

Izbornik

Zahvaljujemo!

Uskoro ćemo Vam se javiti

Pitajte nas

(samo ozbiljni i konkretni upiti)

[contact-form-7 404 "Not Found"]