Ideja

U početku svaka kuća rađa se kao ideja. Kako bi ideja postala stvarnost potrebno je napraviti prvi korak, ideju pretočiti u idejno rješenje. Za ovaj zadatak morate pronaći arhitekta. U slučaju da trebate pomoć oko pronalaženja arhitekta, dobiti ćete preporuku.U svakom slučaju birajte lokalnog arhitekta za svoj projekt. On poznaje prilike na određenom području.

Dokumentacija

Potrebnih dozvola, suglasnosti i ostale dokumentacije kompliciran je i složen posao. Kako bi ovaj posao mogao teći puno lakše mi smo Vam na raspolaganju sa savjetima . Naravno nakon potpisa ugovora, projektant kojeg odaberete će se brinuti o svim potrebnim dokumentima, a započinje provjerom zemljišta u područnom uredu za urbanizam u kojem se saznaje kolika je maksimalna izgrađenost parcele, mogućnost priključka na infrastrukturu, do pozicioniranja budućeg objekta u prostoru. Na žalost ne postoji univerzalni recept za sve parcele, te pojedini uvjeti ne vrijede isto na svim područjima RH. Nakon završetka ovog procesa kojeg se neki vlasnici ne žele sjećati, možete disati malo lakše, te tada možemo planirati početak i završetak gradnje Vašeg doma.

Savjetovanje

Savjetovanje je također važan dio vašeg putovanja do novog doma. Budući na naše veliko iskustvo u gradnji, te samom procesu gradnje, uvijek smo dostupni našim budućim investitorima. Često se događa da neki započeti postupak, se u tijeku mijenja, zbog promjene zakona ili podzakonskih akata. Budući da mi pratimo, gotovo svakodnevno, događanja u graditeljstvu, možete nas posjetiti ili poslati mail ako u nešto niste sigurni ili samo želite dobiti informaciju.

Projektiranje

Razlozi zašto smatramo da možete sa sigurnošću povjeriti gradnju Vašeg objekta nama, su brojni izgrađeni objekti u cijeloj RH. Svaki izgrađeni objekt je jedno iskustvo više. Sastavni dio svakog projekta je skup nacrta. Idejne projekte smo već opisali u poglavlju ideja.

Nakon idejnih projekata slijedi projektiranje ili glavni projekt, u njemu se definira debljina i vrsta svih zidova, oprema, vrsta krova, nagib, spoj na infrastrukturu, vrsta stolarije i vrsta opreme, statika i brojni drugi detalji.

U tijeku projektiranja glavnog projekta, paralelno se projektira elektroinstalacije, vodoinstalacije, instalacije plina i grijanja.

Nakon završetka projektiranja može se naručiti izvedbeni projekt. Ovaj vrlo važan projekt na žalost često puta je zanemarivan kao nepotreban, no naše iskustvo govori suprotno, izvedbeni projekti su vrlo bitni.

Projekti ove vrste definiraju točan raspored svih elemenata gradnje, prodore kroz betonske ploče, točan raspored instalacija i još puno puno toga. Zato naša preporuka, ne štedite na projektima, kasnije vam mogu uštedjeti puno vremena, novaca i živaca.Preporučiti ćemo Vam dobre projektante

Građenje

Sad smo napokon došli do dijela gdje se smatramo najjačim. Ako želite da Vaš dom bude napravljen korektno i po pravilima struke, na pravom ste mjestu.Na našim stranicama smo puno pisali i opisivali razne postupke.Ukratko, načešći oblik i izraz za “gradnju do pod krov” je “ROH-BAU”.

Šta je”ROH-BAU” ?

Ovaj izraz često se koristi za gradnju od temelja do krova, uključujući i krov.Roh bau uključuje temelje, nosive i pregradne zidove, dimnjake,stepenice i cijelo krovište uključujući završno s pokrovom.

Garancija

Svi radovi moraju imati garanciju na izvođenje. Za sve naše izvedene radove dajemo zakonom propisane garancije za građevinske radove

Održavanje

Kuća koja se ne održava, propada. To pravilo postoji od kako postoji gradnja. Zato svaki izgrađeni objekt ima plan održavanja kako kuće ne bi propadala. Možemo za Vas napraviti plan održavanja krova, oluka, instalacija i sl. Pripremu objekata za zimske uvjete i sl. Investitori koji nisu iz Hrvatske a žele investirati, mogu s nama dogovoriti i održavanje objekta.

Tijekom godina izradili smo puno kuća, krovova i adaptirali dosta stanova. Možda se nešto nalazi u vašoj blizini, slobodno pogledajte. Srdačno!

Izbornik

Zahvaljujemo!

Uskoro ćemo Vam se javiti

Pitajte nas

(samo ozbiljni i konkretni upiti)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Kontaktirajte nas !

Trebate troškovnik za gradnju ili adaptaciju Vašeg prostora ?