Glina je sirovina s dugom tradicijom. Već stoljećima, ljudi grade glinom koju uz pomoć isušivanja i visoke temperature pretvaraju u cigle i crijep te na taj način stvaraju svoj krov nad glavom. Postoje čak i povijesni izvori, koji govore da je glina u trinaestom stoljeću prije Krista bila korištena kao građevinski materijal.

Uz tradicionalni i privlačan izgled, prirodne površinske strukture, svakom glinenom crijepu daju toplinu i posebno ozračje.

Crijep se tako može nabaviti u raznim oblicima i bojama ali se sve zapravo svodi na individualne potrebe, osobni ukus te novac koji namjeravamo potrošiti.

Neke od prednosti crijepa kao pokrova

  • Glineni crijep je potpuno prirodan materijal! Stvaran je od elemenata zemlje, vode, vatre i zraka. Prirodnije ne može!
  • Glineni crijep je vodootporan, ali i prozračan i to je njegova ključna prednost. Ne upija vlagu pa je krov je uvijek suh kada se ventilirani krov  profesionalno izvede. Nema utjecaja na okoliš te je potpuno razgradiv.
  • Osim visokih izolacijskih svojstava topline u odnosu na druge,  kompaktan i čvrst krovni crijep zbog svojih svojstava materijala  pruža umjerenu klimu u  prostoru pod krovom. Nadalje, glineni crijep nude izvrsnu zaštitu od vatre. Ne treba podcjenjivati prednost izrazito niskih troškova održavanja krova.
Izbornik

Zahvaljujemo!

Uskoro ćemo Vam se javiti

Pitajte nas

(samo ozbiljni i konkretni upiti)

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]