Poštovani investitori

U ovom poslu sam preko 20 godina, još dok internet nije postojao.U to vrijeme susreti u živo i dogovori na riječ su bili česta pojava. Smatram taj način komunikacije vrlo važnim. Budući da se sve mijenja, također smo  se i mi  promijenili, moramo također prilagoditi i naše poslovanje novim uvjetima.

Iz tih razloga smatrali smo važnim ponuditi investitoru sve informacije, budući da je internet neumoljiv, pa je naš moto bio “bolje da čuju od nas nego od drugih“.

Zato smo pokrenuli portal “www.adaptacija-stana.net” koji ima sve bolju posjećenost. Nakon pet godina otkako portal postoji zabilježili smo 500 tinjak  dnevnih posjeta. Znači ljudi čitaju, traže informacije. I u buduće ćemo objavljivati sva naša događanja na gradilištu. Sve naše uspone i padove, sve je to sastavni dio života.

Zašto plaćanje ponuda?

Prije šest godina, otkako smo poboljšali naše stranice, to ste i prepoznali, hvala vam na tome. No, ono na što nismo bili spremni , poplava  kojekakvih upita. U dvije godine izbrojili smo preko 2000 upita i preko 800 ispunjenih ponuda.  Netko bi rekao “pa što se bunite”.  Realnost je nažalost potpuno drugačija.

Na veliku većinu ponuda, preko 85%  investitori se niti ne zahvale na poslanoj ponudi, a preko 60%  izrađenih ponuda nije rezultiralo dogovorom za posao.

Za napraviti ponudu potreban je veliki trud i znanje, tko nije pokušao neka proba, moji kolege znaju o čemu pričam. Kad provedete 15 h za kompjutorom ispunjavajući ponude a ne dobijete niti hvala .. hm, nešto nije u redu. Odlučili smo nešto promijeniti.

Tko šalje upite?

Na žalost, to ne znamo. Budući da je mail dostupan svima, netko si misli” pa što me košta poslati upit na 300 adresa, pa tko bude bolji.”  Moje mi iskustvo govori ” što je besplatno, to niti ne vrijedi” .. ovdje mislim na materijalno.

Kako bi napravili nekakvu razliku između onih koji stvarno trebaju kvalitetnu uslugu i onih koji nemaju što raditi, pa jednostavno šalju hrpe bezvrijednih upita tipa “koliko  košta kuća“ a ja im odgovaram “koliko košta auto”  …..hm, da ovakvi razgovori ne postanu nekulturni,  morali smo nešto poduzeti.

Investitori moraju, ali stvarno moraju, uzeti dvije tri ponude kako bi imali pravu sliku cijene izgradnje. Ali također se moraju naći s potencijalnim izvođačem, preko maila neće saznati tko je uopće sposoban nešto napraviti.

Zato smo uveli simbolično plaćanje ponuda, i to 100 kn +PDV po ponudi?

Onaj koji stvarno misli graditi tada je ovaj iznos za njega mali, a ako dobijemo posao tada ćemo vam ovaj iznos odmah vratiti i još ćemo popiti kavu na moj račun.

Naravno, ako nemate troškovnik, tada se isti mora napraviti. Ponuda se daje prema troškovniku….ali to je već druga tema.

Ažurirano 20.10.2018

S poštovanjem!
Zvonko Breškić

Izbornik

Zahvaljujemo!

Uskoro ćemo Vam se javiti

Pitajte nas

(samo ozbiljni i konkretni upiti)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Kontaktirajte nas !

Trebate troškovnik za gradnju ili adaptaciju Vašeg prostora ?